QUÈ ÉS?

‘+B, Sumem des dels barris’ és un programa de l’Ajuntament d’Olot per millorar els barris. Actualment es desenvolupa en el nucli antic i compta amb una experiència prèvia d’èxit al barri de Sant Miquel

 

El projecte, que s’ha engegat al nucli antic, permetrà decidir què volem fer al barri i com podem fer-ho entre tots els agents implicats: l’equip tècnic –compost per especialistes de diverses àrees de l’Ajuntament–, els agents socials –veïns, ciutadans i entitats culturals, esportives…- i els agents econòmics -empresaris, emprenedors, comerciants…-. Es decidirà quines són les estratègies i els projectes per fer del barri un lloc de centralitat, representatiu de la ciutat i de la identitat olotina, un barri més actiu i atractiu per viure-hi i treballar-hi.

 

“+B” té l’objectiu de posar en pràctica una nova forma de fer ciutat entre tots: de manera participativa, tenint en compte les diferents visions, i aprofitant el coneixement i l’energia de ciutadans, comerciants, empresaris i tècnics de l’Ajuntament; construint espais més habitables per a les persones, que satisfacin les seves necessitats i on els diferents agents treballin conjuntament per aconseguir objectius compartits.

 

Objectius per al nucli antic:

L’objectiu general és el disseny d’un Pla integral d’accions de millora (PIAM) participatiu, efectiu i viable, que permeti la regeneració del Nucli Antic. Per aconseguir aquest objectiu serà necessari:

  • Reconèixer èxits i problemàtiques de projectes previs del nucli antic.
  • Creuar l’anàlisi tècnica amb les opinions.
  • Treballar sobre temàtiques específiques i àmbits estratègics.
  • Proporcionar mecanismes de seguiment que assegurin l’execució, la continuïtat a llarg termini i avaluació del Pla.
  • Comunicar el procés al major nombre possible de persones d’Olot, ja que el procés de transformació del nucli antic afecta tots els olotins i olotines
A %d bloguers els agrada això: