Presentem els resultats del PIAM del Nucli Antic

El dilluns tenim una cita amb el Nucli Antic. Una de les més importants en aquest procés col·laboratiu, perquè presentem el Pla d’Accions de Millora i perquè s’obre la quarta i última fase del PIAM, el full de ruta del procés de regeneració urbana que busca millorar la qualitat de vida de la ciutadania i tornar a omplir de vida el centre de la ciutat.

Amb la presència de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, es presentaran els resultats d’aquest projecte participatiu i de treball tècnic per decidir i planificar com actuar al barri més antic de la ciutat. Amb això, arrencarà la fase en la qual es realitzaran accions concretes de millora urbana i que afermaran els mecanismes que assegurin el correcte desenvolupament del Pla.

Llegir més

Habitar la casa i més enllà del replà : Jornada habitatge al Nucli Antic

jornada_vivienda_PIAM_olot

Autora: Martí Albesa Fotografía

Una de les tres grans directrius del PIAM del Nucli Antic que s’està duent a terme per l’ajuntament d’Olot i  Paisaje Transversal és precisament ‘Viure al Nucli Antic’. La definició inicial ens serveix a l’hora de situar aquesta directriu que dissenya les accions en matèria d’habitatge, d’espai públic i de serveis i equipaments ciutadans. Sense habitar no n’hi ha lloc. Habitar la casa i més enllà del replà, és a dir, l’espai més proper on desenvolupem la vida.

El dia 30 de novembre vam celebrar a Olot la Jornada sobre “Habitatge al Nucli Antic: estratègies per a la rehabilitació, la mobilització i la gestió”. Tal i com es va dir durant la Jornada, “hi ha molts barris amb problemes, però no tants amb projecte”, i el Nucli Antic d’Olot vol tenir el seu projecte, o més encara, ser Espai de Regeneració i Innovació Social, Econòmica i Urbana. És precisament en aquests barris en transformació on es donen, o es poden propiciar,  les circumstàncies per a la innovació, precisament perquè estan en transformació i poden comptar amb una estratègia compartida i transversal i amb la implicació de diferents agents socials, econòmics, públics i privats.
Llegir més

Arrenquem la tercera fase del projecte

Després de l’elaboració del Diagnòstic Participatiu ens trobem ja de ple a la tercera fase del projecte. Les Línies d’Actuacions i Accions de millora són la concreció d’aquests eixos, i és la fase en la que estem. Això vol dir treballar intervencions concretes, pressupostos, calendaris, responsables de portar-les a terme,…

Per això en aquests moments s’està treballant a diferents nivells: ciutadà, tècnic i polític. Seguint els tres espais de participació permanent dels que disposem: Grup Motor, Grup Tècnic municipal, i Taula Política.

Llegir més

Jornades d’Habitatge

Descarrega el programa de la jornada del proper 30 de novembre. Participa!

Llegir més

Tres directrius estratègiques emanen del diagnòstic participatiu del PIAM

presentacion-diagnostico-participativo-np-pequena

L’Ajuntament d’Olot presenta el Diagnòstic Participatiu del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic que analitza les realitats del barri relacionant la participació ciutadana (amb 1.520 comentaris recollits) i les qüestions tècniques a través de 58 indicadors calculats amb informació de totes les àrees del consistori.

Estanis Vayreda, regidor de l’Ajuntament d’Olot encarregat del PIAM del Nucli Antic, i Consol Prados, tècnica de l’oficina d’innovació urbana Paisatge Transversal coordinadors del disseny col·laboratiu de Pla, han presentat aquest matí el Diagnòstic Participatiu del projecte.

Llegir més

Resultats dels qüestionaris, físics amb online

 

Més de 350 qüestionaris recollits ens permeten avançar els resultats sobre les opinions de la ciutadania respecte a les problemàtiques, atractius i millores del Nucli Antic d’Olot.

Des de maig fins a setembre de 2017, s’han posat a l’abast de la població unes enquestes, tant a nivell físic com a online. Els qüestionaris en paper van ser lliurats en punts municipals (com l’Ajuntament d’Olot, la Biblioteca Municipal, l’Escola d’Art, el Mercat Municipal o la Piscina Municipal), a més de comerços on els seus propietaris de forma voluntària s’han implicat en el repartiment i recollida de les enquestes. El qüestionaris online van estar a la disposició del veïnatge a la pàgina web del PIAM i s’ha impulsat la seva difusió a través de les xarxes socials del projecte i gràcies a les persones que formen part del grup interdepartamental i el grup motor.

Llegir més

Acció: L’habitatge com a prioritat del Nucli Antic

La problemàtica de l’habitatge no solament és una de les quatre temàtiques de treball del PIAM, també és una de les principals preocupacions de les persones que han participat a través dels diferents canals de participació.

És per això que es va considerar realitzar una acció específica, tenint en compte que dels qüestionaris es desprèn que un 40% dels enquestats estarien disposats a viure al Nucli Antic. L’objectiu era conèixer quins són els condicionants a l’hora d’optar per viure al barri vell. Llegir més

Viure al Nucli Antic d’Olot: propera acció participativa del PIAM

actividad-30-septiembre-diagnostico_4

Les persones que vulguin podran explicar les necessitats i consideracions a l’hora de plantejar-se viure al centre d’Olot, així com ajudar a elaborar un mapa amb les zones que més els agradaria. La jornada tindrà lloc aquest dissabte 30 de setembre al matí. 

Aquest dissabte 30 de setembre tindrà lloc una acció per conèixer de primera mà l’opinió dels ciutadans d’Olot sobre viure el Nucli Antic. Totes les persones que s’acostin davant l’església de Sant Esteve podran indicar quines necessitats i consideracions farien a l’hora de plantejar-se viure al barri.

Llegir més

Sessions ‘Research Wall’: GM, GI i TP

La implicació del personal tècnic municipal i les persones participants com a ciutadania, és important per #OlotMésB, per això les sessions de research wall ajuden al fet que facin pròpies les dades recollides.

Per això es convoquen tres reunions que corresponen als tres espais permanents de participació: el dia 18 de setembre el Grup Interdepartamental, el 19 el Grup Motor i el 21 la Taula Política. Amb tota la informació recollida durant les activitats, les entrevistes i els qüestionaris, es disposa d’una bona base per començar a elaborar el Diagnòstic Participatiu. L’altre 50% de la matèria primera que s’utilitza en aquestes reunions són els diferents indicadors tècnics i dades estadístiques municipals, proporcionades per l’Oficina d’Informació del Territori de l’Ajuntament d’Olot, en relació a les temàtiques del PIAM.

Llegir més

Acció participativa Festes Barri Vell

En el marc de la Festa del Barri Vell i la diada de les botigues al carrer, #OlotMèsB obre l’oportunitat de conversar sobre el projecte del Nucli Antic amb prop de 50 persones durant tot el matí del dia 26 d’agost.

És una activitat inclosa en la fase d’impuls participatiu, a través de dos espais de diàleg situats a la Plaça Major: una taula d’informació i de recollida d’enquestes sobre el PIAM del Nucli Antic i uns debats ciutadans organitzats per Núria Social i conduit per dinamitzadors i dinamitzadores de l’entitat. Aquests debats ciutadans han versat sobre el COMERÇ I L’ACTIVITAT ECONÒMICA al Nucli Antic. Llegir més