Resultats dels qüestionaris, físics amb online

 

Més de 350 qüestionaris recollits ens permeten avançar els resultats sobre les opinions de la ciutadania respecte a les problemàtiques, atractius i millores del Nucli Antic d’Olot.

Des de maig fins a setembre de 2017, s’han posat a l’abast de la població unes enquestes, tant a nivell físic com a online. Els qüestionaris en paper van ser lliurats en punts municipals (com l’Ajuntament d’Olot, la Biblioteca Municipal, l’Escola d’Art, el Mercat Municipal o la Piscina Municipal), a més de comerços on els seus propietaris de forma voluntària s’han implicat en el repartiment i recollida de les enquestes. El qüestionaris online van estar a la disposició del veïnatge a la pàgina web del PIAM i s’ha impulsat la seva difusió a través de les xarxes socials del projecte i gràcies a les persones que formen part del grup interdepartamental i el grup motor.

Els qüestionaris recullen preguntes –obertes i tancades- de les quatre temàtiques i àmbits d’actuació definits en la primera fase d’elaboració del PIAM del Nucli Antic: Habitatge i Inclusió, Connectivitat i Convivència, Diversitat d’Usos, Patrimoni i Identitat. Malgrat la dificultat de sintetitzar les respostes obertes, s’ha cregut convenient fer-ho per donar l’oportunitat a l’expressió lliure i detectar altres problemàtiques que potser no havien estat detectades prèviament. La reflexió i el debat han culminat en dades que es poden quantificar i opinions sobre els diferents àmbits en els quals es treballa

Del total de 352 enquestes, un 60% han estat realitzades per dones i el 40% per homes i els participants són de totes les edats, amb una àmplia franja que va dels 26 als 65 anys. El lloc d’origen de les persones participants és variat, destacant un percentatge superior de residents al Nucli Antic. La majoria diu freqüentar de forma diària el barri i ho fa per comprar, passejar, esdeveniments culturals, treballar o acudir als seus restaurants i bars.

Pel que fa a les preguntes obertes destaca el valor que se li dóna al Nucli Antic com a Memòria Històrica, el comerç tradicional, els esdeveniments culturals o les relacions socials. Les principals problemàtiques que els participants destaquen són la sensació d’abandó i específicament dels edificis, així com la concentració de l’activitat en determinats carrers en detriment d’altres zones. També es fa un repàs sobre la mobilitat i accés al Nucli Antic, destacant la qualitat del transport públic i les dificultats d’accés i aparcament de vehicles privats. L’habitatge destaca com un dels principals problemes en la ment dels ciutadans, des de les cases buides fins a la falta de rehabilitació dels habitatges més antics.

La majoria dels enquestats aposta per un Pla Integral que asseguri la inversió municipal com a solució a la problemàtica de Nucli Antic, i una bona planificació de la ciutat de manera consensuada i equilibrada.

Totes les dades completes, que es poden consultar en el Diagnòstic Participatiu (LINK), serveixen per a definir les Directrius Estratègiques i les Accions que ajudin a millorar el Nucli Antic d’Olot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: