SUMA-T’HI!

 

L’èxit del Pla depèn de la participació del major nombre d’olotins i d’olotines. Suma-t’hi!
El procés ofereix diferents espais de participació. Tria el que millor s’adapti a les teves necessitats: qüestionari en línia, tallers, cartells en equipaments o entrevistes. Escriu-nos a nuclianticmesb@gmail.com

Accedeix al qüestionari online fent click aquí!
Dissabte 8 de juliol – Acció participativa “CONEIX EL NUCLI ANTIC”. Inscriu-t’hi a nuclianticmesb@gmail.com
Deixa les teves opinions en les bústies dels equipaments del barri següents:

suma-thi-2-01

 

Qüestionaris en línia (online)

Si ens vols transmetre els valors, problemàtiques i propostes que reconeguis al barri pots fer-ho a través del qüestionari en línia que hem obert en aquesta web amb preguntes relatives a les diferents temàtiques i àmbits estratègics sobre el nucli antic. Clica aquí!

 

Tallers participatius

Són sessions destinades tant a la recollida d’informació com a la discussió sobre percepcions i propostes. Si vols participar , inscriu-t’hi al correu nuclianticmesb@gmail.com

03_OlotMesB_TallerIntersectorial_PaisajeTransversal 

Hi haurà dos tipus de sessions:

Sessions amb tècnics municipals que, amb un format més ampli que el del Grup Interdepartamental, comptaran amb les visions de professionals municipals i comarcals directament o indirectament implicats en el projecte o amb coneixement d’alguns dels àmbits que es treballen.

Sessions amb ciutadania i entitats que, igualment amplien la convocatòria més enllà del Grup Motor, i garanteixen que les propostes responguin a les necessitats i percepcions d’un espectre més ampli de població. Les sessions estan orientades al debat i a l’intercanvi entre persones participants i permeten identificar conflicte d’interessos i possibles barreres o riscos, així com identificar iniciatives i potencialitats des d’una visió més àmplia.

 

Accions a l’espai públic

Com a complement dels tallers participatius es proposa el desenvolupament d’accions en espais públics i llocs de referència del nucli antic. Es tracta de dinàmiques participatives que es combinen amb elements lúdics. L’objectiu és recollir propostes i necessitats sobre el mateix terreny, i sobre aspectes concrets. Si vols participar a la primera acció que tindrà lloc el dissabte 8 de juliol sota el títol “CONEIX EL NUCLI ANTIC”, inscriu-t’hi a nuclianticmesb@gmail.com

03_JocdeBarri_OlotMesB

Les dinàmiques definitives es definiran després del procés inicial de contacte amb els agents principals:

Accions temàtiques: es treballa sobre qüestions específiques considerades rellevants per al projecte. Es combina la recollida d’informació amb un debat col·lectiu posterior sobre possibles propostes de millora. Són accions que es desenvolupen a l’espai públic, combinant la participació de persones que hi assisteixen expressament, amb d’altres persones que estan de pas i que també poden aportar informació.

Dia del Pla (PIAM): és un instrument d’origen anglosaxó associat a l’urbanisme, amb un caràcter principalment festiu i amb l’objectiu d’informar dels resultats del procés, la viabilitat i la seva plasmació tècnica per contrastar la conformitat del major nombre possible de ciutadans i ciutadanes. S’exposen les propostes resultants del procés del PIAM amb la projecció de materials audiovisuals. La jornada també pot integrar recorreguts dinamitzats.

 

Recollida d’informació

Entrevistes a agents: permeten la recollida d’opinions qualitatives dels agents institucionals i socials vinculats al projecte. Les entrevistes són de caràcter obert, però compten amb un guió per tal d’assegurar que es tractin tots els temes rellevants i identificar així de forma detallada els problemes i possibilitats de millora del nucli antic.

DSC_0128

Enquestes a perfils específics:  semblants als qüestionaris, les enquestes permeten la recollida d’informació mitjançant un entrevistador que sol·licita la realització de l’enquesta a peu de carrer o en espais concrets. Les enquestes es plantegen aquí associades a perfils específics: joves estudiants, compradors, visitants i turistes, etc.

 

01_Espacio

Espais participatius en equipaments: per a la participació individual i voluntària en espais quotidians es proposen dispositius de recollida d’informació, cartells o pissarres en punts visibles d’equipaments públics de manera que la població pugui deixar les seves opinions lliurement en moments d’espera o d’accés a llocs quotidians. Es crearan espais informatius constituïts per pissarres interactives que integrin missatges i informació important de les diferents etapes del procés en diferents equipaments clau, també s’elaboraran díptics i flyers fulls volanders (flyers) que completin la informació d’aquestes pissarres.

 

 

 

Anuncis
%d bloggers like this: