Acció: L’habitatge com a prioritat del Nucli Antic

La problemàtica de l’habitatge no solament és una de les quatre temàtiques de treball del PIAM, també és una de les principals preocupacions de les persones que han participat a través dels diferents canals de participació.

És per això que es va considerar realitzar una acció específica, tenint en compte que dels qüestionaris es desprèn que un 40% dels enquestats estarien disposats a viure al Nucli Antic. L’objectiu era conèixer quins són els condicionants a l’hora d’optar per viure al barri vell.

L’activitat es va dur a terme el passat 30 de setembre i consistí en una carpa amb informació i material- com un mapa ampliat de la zona del Nucli Antic- i formularis. La parada estava situada a Sant Esteve, on els vianants van poder conversar i emplenar un qüestionari explicant la seva visió.

En total, es van recollir 22 formularis i es va contactar amb més de 30 persones en la suposada ‘oficina d’habitatge’ improvisada.

Dels resultats obtinguts destaquem que han participat tant homes com a dones (gairebé el 50% de cada gènere), així com persones de diversos rangs d’edat, la qual cosa permet obtenir una visió molt integral de les necessitats de la població. Les preguntes es dividien en blocs:

  • Tipus d’habitatge. Destaca la importància de l’ascensor per considerar als habitatges aptes per viure. Una reclamació molt vinculada amb l’edat, ja que a menor edat, menor necessitat d’ascensor. Dins de les característiques de l’habitatge, es prioritza i en aquest ordre: que entri sol, que sigui eficient energèticament i que estigui prou insonoritzat. Quant a l’aparcament per a vehicle privat es proposen tres alternatives: zona verda, aparcament propi i plaça de lloguer.
  • Entorn. S’ha recollit un empat entre lloguer o compra, encara que hi ha una clara relació entre els joves i la preferència del lloguer i entre la disposició de participar econòmicament en la rehabilitació si l’habitatge és de propietat. El preu de compra proposat oscil.la entre els 90.000 i els 120.000€. El preu de lloguer proposat oscil.la entre els 300-450€ al mes.
  • Inversió. La majoria dels entrevistats coincideixen que la principal necessitat és la de la rehabilitació. Altres dos aspectes que destaquen són la falta de pàrquing (incrementat en dies de festes o esdeveniments) i l’ambient (la concentració d’immigració) segons algunes persones, pot suposar un fre a l’hora d’optar per aquesta zona de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: