#OlotMésB surt al carrer per a explicar el procés de regeneració urbana dels barris

Un espai expositiu al centre de la ciutat permetrà a la ciutadania acostar-se a conèixer els dos projectes de regeneració urbana d’ #OlotMèsB que s’estan duent a terme en el municipi en forma de PIAM –Pla Integral d’Accions de Millora- i aprofundir sobre els pressupostos participatius del següent exercici municipal.

De nou, l’objectiu és implicar a la ciutadania en les millores i les intervencions que s’han fet i es faran a Olot per tal d’aconseguir una ciutat millor per a totes les persones. Amb aquesta finalitat s’instal·larà un espai expositiu a la cèntrica plaça de Sant Esteve en el context de les activitats lúdiques que es celebren aquest cap de setmana de 1r de maig.  

L’exposició estarà recolzada per personal dels projectes amb la voluntat d’aclarir qualsevol dubte i aprofundirà en els PIAM del Nucli Antic –aprovat aquest mes de març- i de l’anterior projecte pilot #OlotMésB, Sant Miquel. Es podrà veure tot el procés que s’ha seguit, des del marc inicial on es desenvolupa el projecte (explicant les necessitats d’intervenció), el reeixit diagnòstic participatiu (amb les aportacions ciutadanes, dades tècniques i el treball coordinat dels grups de participació), fins al disseny final amb les seves directrius d’actuació i projectes concrets –que en el cas del Nucli Antic es van presentar fa unes setmanes-, així com les diferents accions que es van dur a terme amb la ciutadania.

Un projecte, dos pilots  

#OlotMésB posa en pràctica una nova manera de fer ciutat per a tothom, participativa i amb mirada integral. És integral perquè entén que les solucions urbanes no corresponen a una sola disciplina ni a una sola àrea de govern, i que totes elles han de treballar de manera coordinada per aconseguir solucions comunes. I participativa perquè és la població de cada barri i del conjunt d’Olot la que identifica els problemes, estableix les prioritats i planteja les solucions.

La forma d’aplicar aquesta pràctica ha estat a través de dos projectes pilot. Primer va arribar Sant Miquel, amb l’aproximació a l’àmbit, les accions participatives, el diagnòstic,… que van ser les fases que van precedir al full de ruta definitiu amb les accions concretes d’intervenció per tal d’acomplir els objectius establerts. Actualment es compta amb mecanismes de seguiment per al bon desenvolupament del projecte i de forma participada, com és el Consell de Barri de Sant Miquel.

El segon projecte correspon al PIAM del Nucli Antic d’Olot. El procés, que va començar en el segon trimestre de 2017, s’ha culminat en les darreres setmanes amb l’aprovació per unanimitat en el ple del document final on s’exposen les Accions de Millora per aquest àmbit de la ciutat. Aquesta exposició també mostrarà tots els passos que s’han seguit i millorarà l’enteniment i la forma de treballar que comporta el disseny col·laboratiu d’aquest projecte de regeneració urbana.

Els propers passos d’aquest projecte passen per la constitució del Consell de Barri, que tindrà com a objectiu asseure els mecanismes per fer el seguiment i avaluació de l’execució de projectes que emanen del PIAM del Nucli Antic.

 

Recorda! El dimarts 1 de maig, de 10 a 20h en la Plaça Sant Esteve

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: