Presentem els resultats del PIAM del Nucli Antic

El dilluns tenim una cita amb el Nucli Antic. Una de les més importants en aquest procés col·laboratiu, perquè presentem el Pla d’Accions de Millora i perquè s’obre la quarta i última fase del PIAM, el full de ruta del procés de regeneració urbana que busca millorar la qualitat de vida de la ciutadania i tornar a omplir de vida el centre de la ciutat.

Amb la presència de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, es presentaran els resultats d’aquest projecte participatiu i de treball tècnic per decidir i planificar com actuar al barri més antic de la ciutat. Amb això, arrencarà la fase en la qual es realitzaran accions concretes de millora urbana i que afermaran els mecanismes que assegurin el correcte desenvolupament del Pla.

Com a resum del camí realitzat fins ara i han donat com a resultat les estratègies i accions que es presenten, cal recordeu les seves fases:

Document marc. Entre abril i maig de 2017 s’inicia el projecte, on es defineixen els problemes i oportunitats del Nucli Antic, es concreten les temàtiques sobre les quals actuar (habitatge, patrimoni, convivència i diversitat d’usos) i s’apunta cap al tipus de participació ciutadana que millor ajudarà al projecte.

Consulta el document marc aquí.

Diagnòstic participatiu. Si en l’anterior fase ja s’havia començat a escoltar a agents socials, taula política, grup interdepartamental i tècnics municipals, en aquesta segona fase s’obre de bat a bat el procés a la ciutadania. De juny a octubre es recullen més de 350 enquestes (tant de forma presencial com a virtual), més de 1.500 comentaris recollits, entrevistes en profunditat i accions per veure el barri en les seves diferents capes, que fan que el document de diagnòstic reculli de forma molt completa les visions sobre el Nucli Antic.

Consulta el diagnòstic participatiu aquí:

Pla d’Accions de Millora. Aquesta fase, que es va obrir al novembre i que donem per acabada amb la presentació dels resultats, va tenir com a objectiu pensar solucions i conèixer com potenciar les oportunitats que el Nucli Antic també presenta. D’aquestes propostes que ara es presentaran després d’haver estat debatudes per ciutadans, agents socials, polítics i tècnics municipals, s’extreuen les accions concretes de millora que s’impulsarà a continuació.  

Consulta el diagnostico participatiu aquí.

Per a conèixer tots els resultats, les accions concretes a dur a terme a partir d’ara i com serà el desenvolupament del PIAM, no et perdis l’acte de presentació del dilluns 19 a les 20 hores, Els Catòlics. Tothom està convidat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: