Acció: Els joves ens expliquen la seva visió del Nucli Antic

Al mes de juliol els joves de l’Espai Ideal van ser els encarregats de donar-nos la seva opinió del Nucli Antic d’Olot. Han estat els encarregats d’analitzar i proposar accions de millora de diferents espais.

Uns 40 joves d’entre 12 i 15 anys –la meitat nenes i l’altra meitat nens- van participar en l’activitat que consistí a localitzar sobre un plànol els espais i llocs públics que els agraden i els que no, tenint en compte que són joves que freqüenten pràcticament a diari el Nucli Antic (55%) o bé hi passen els caps de setmana (22%). Repartits per grups de 5 persones (vuit grups en total), van assenyalar en verd les zones que sovintegen i en vermell aquelles que intenten evitar, acompanyat d’una explicació.  

Un cop realitzada aquesta primera activitat, es va dur a terme una gimcana fotogràfica per la part antiga de la ciutat, amb la finalitat d’avaluar i reconèixer els llocs in situ. Amb aquesta informació, s’han recollit unes fitxes sobre els diferents espais, amb dades, comentaris i imatges que s’han incorporat al diagnòstic. De l’experiència podem destacar:

  • Els espais més analitzats han estat la Plaça Campdenmàs (10), la Plaça Major (9), el Passeig de la Muralla (6), el Firal (4), la Plaça Conill (4) i la Plaça del Carme (4).
  • El 71 % no queda amb els seus amics a l’espai que ha analitzat i el 21% sí. Les places on alguns joves sí queden són: Passeig de la Muralla, Plaça Campdenmàs, Plaça Major, Escales de Sant Esteve i Plaça del Carme.
  • Sobre l’espai analitzat, el 88% considera que és fàcil arribar i es troba fàcilment. El  lloc de residència no influeix en aquesta percepció.
  • El 54% considera que sí hi ha zones agradables per asseure’s, mentre que el 37 % no. Les places que sí troben com a espais agradables per ser-hi són: Escales Sant Esteve, Firal, Plaça Clara i plaça Major. Els llocs que no ho troben: Plaça Conill, Plaça  Almoina i Plaça Mora.

Trobaràs tota la informació del PIAM del Nucli Antic a www.nuclianticmesb.cat i pots seguir l’actualitat a través de les xarxes amb l’etiqueta #OlotMesB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: