Acció: Activitats participatives infantils I

Durant dos dies, un grup d’infants d’Olot han estat els protagonistes de les activitats que s’estan portant a terme per a la definició de les accions de millora del Nucli Antic. Aprofitant l’estiu, la falta d’activitats escolars i el bon temps, #OlotMésB ha comptat amb l’opinió dels més petits, donat que són també usuaris dels espais.  

“UN DIA AL TEU BARRI” és una de les tres activitats de participació del PIAM del Nucli Antic  vinculades a la població infantil i juvenil. En aquesta ocasió, es va comptar amb la participació de 24 nens i nenes d’entre 6 i 9 anys de l’Esplai Garbuix, que fa la seva activitat diària al mateix Barri Vell.  

La residència dels infants és diversa: Nucli Antic, Sant Miquel- Les Tries, Pla de Dalt, Eixample, etc. L’activitat consistí en descriure un dia quotidià a través de dibuixos. Es va usar un panell amb diferents vinyetes i preguntes on es preguntava per les coses que més o que menys els hi agraden sobre espais i activitats quotidianes.

D’aquesta manera van poder analitzar des de la casa, el camí a l’escola, les activitats extraescolars, els espais preferits, i les activitats familiars més freqüents i que més agraden, mitjançant el text escrit i el dibuix personal.

Com a conclusió de la seva experiència, podem extreure diverses idees:

  • La majoria dels infants participants realitzen el camí a l’escola a peu. El recorregut ho troben agradable i destaquen la presència d’arbres com un atractiu.
  • Parlen de forma reiterada d’una presència de cotxes excessiva.
  • Alguns assenyalen els defectes de l’espai públic: falta de places, voreres estretes, manca d’espais de joc, …
  • La diversitat d’usos es veu com a positiva
  • Anar a comprar a un supermercat és l’activitat més extensa que realitzen amb la família

Trobareu tota la informació del PIAM del Nucli Antic a www.nuclianticmesb.cat i podeu seguir l’actualitat del procés a les xarxes socials amb l’etiqueta #OlotMesB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: