Acció participativa Festes Barri Vell

En el marc de la Festa del Barri Vell i la diada de les botigues al carrer, #OlotMèsB obre l’oportunitat de conversar sobre el projecte del Nucli Antic amb prop de 50 persones durant tot el matí del dia 26 d’agost.

És una activitat inclosa en la fase d’impuls participatiu, a través de dos espais de diàleg situats a la Plaça Major: una taula d’informació i de recollida d’enquestes sobre el PIAM del Nucli Antic i uns debats ciutadans organitzats per Núria Social i conduit per dinamitzadors i dinamitzadores de l’entitat. Aquests debats ciutadans han versat sobre el COMERÇ I L’ACTIVITAT ECONÒMICA al Nucli Antic.

De les 52 aportacions recollides durant aquesta sessió, podem destacar:

  • Superfícies comercials. Es valora que malgrat que van en contra del comerç tradicional, són una opció còmoda, accessible (gràcies a les seves places d’aparcament) i amb una oferta més diversa. A més molts ciutadans coincideixen que les franquícies són un bon reclam per atreure activitat comercial.
  • Comerç local. Dels comentaris de veïns, treballadors i visitants del Nucli Antic, es desprèn que els comerços locals aporten com a beneficis els productes locals, amb valor afegit i amb botigues més especialitzades que les grans superfícies, encara que consideren que els preus són més alts. Es proposa fer més màrqueting per donar-se a conèixer i atreure als clients, fomentar més la identitat pròpia i la marca de ciutat i el treball en xarxa.
  • Productors. Es valora la promoció dels productors de la zona per la seva aportació a l’economia sostenible, tot i que es genera una contradicció, entre el suport a les grans superfícies i franquícies, i el comerç de proximitat. Persones que han participat proposen fomentar la producció de ‘quilòmetre 0’ i no tenir por a la innovació i les noves iniciatives.
  • Regeneració Econòmica del Nucli Antic. Els resultats es centren a destacar un cercle: si no hi ha gent, no hi ha veïns, no hi ha comerç. Per evitar la situació actual de locals tancats, es proposa la rehabilitació i solventar problemes d’habitabilitat amb habitatges dignes a més de dinamitzar l’espai públic. Alguns participants també posen el focus en evitar que es creïn  guetos.

 

Trobareu tota la informació del PIAM del Nucli Antic a www.nuclianticmesb.cat i podeu seguir l’actualitat del procés a les xarxes socials amb l’etiqueta #OlotMesB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: