Sessions ‘Research Wall’: GM, GI i TP

La implicació del personal tècnic municipal i les persones participants com a ciutadania, és important per #OlotMésB, per això les sessions de research wall ajuden al fet que facin pròpies les dades recollides.

Per això es convoquen tres reunions que corresponen als tres espais permanents de participació: el dia 18 de setembre el Grup Interdepartamental, el 19 el Grup Motor i el 21 la Taula Política. Amb tota la informació recollida durant les activitats, les entrevistes i els qüestionaris, es disposa d’una bona base per començar a elaborar el Diagnòstic Participatiu. L’altre 50% de la matèria primera que s’utilitza en aquestes reunions són els diferents indicadors tècnics i dades estadístiques municipals, proporcionades per l’Oficina d’Informació del Territori de l’Ajuntament d’Olot, en relació a les temàtiques del PIAM.

El treball té quatre  objectius: organitzar la informació, sistematitzar la informació per poder treballar amb ella als diferents espais de participació, creuar dades ciutadanes amb els indicadors tècnics, i fer una primera anàlisi de les dades.

En les tres reunions, la dinàmica de la tècnica reserachwall va ser la següent: Es penja tota la informació elaborada (a través de taules i gràfics) distribuïda per temàtiques de forma visible i clara: Habitatge i Inclusió, Connectivitat i Convivència, Diversitat d’Usos, Patrimoni i Identitat, més un apartat de Generals . A cada sessió s’explica l’estructura de la informació i principals elements, i es convida que individualment es passegi i es consulti la informació. Els participants anoten els dubtes al gràfic o taula corresponent (a través de pòsits) així com les seves aportacions per cadascun dels temes: elements que han resultat interessants, controvertits, prioritaris, etc.

Algunes conclusions que es treuen de les sessions:

  • La metodologia de treball ha estat ben acollida en les tres sessions.
  • No s’han donat temes nous fora de les quatre temàtiques i subtemes proposats.
  • En les tres sessions, l’habitatge ha estat molt present en la posada en comú i el debat, destacant temes controvertits entre dades tècniques i percepció ciutadana, fet que ha suggerit la demanda de més dades, o disposar dels criteris tècnics a l’hora de definir els indicadors…
  • Sobre els límits del Nucli Antic, caldria contrastar l’àmbit, segons l’administració, veïnal i de percepció ciutadana.
  • Es reafirma el treball integral i transversal com a imprescindible per a donar respostes a la situació actual.
  • L’Escola d’Art és un tema que ha tingut rellevància a la sessió del Grup Motor i de la Taula Política.
  • Un cert debat interessant sobre quins són, o han de ser els elements de patrimoni i d’identitat o d’identificació, més enllà dels Béns d’Interès Patrimonial, com la trama urbana, els elements de l’espai públic, els intangibles (com les festes o la convivència, els equipaments i serveis públics…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: